crypto ethereum

Er Bitcoin og Ethereum to likestilte kryptovalutaer?

Hvis du nettopp har blitt interessert i kryptovalutaer er det veldig vanlig å tenke at alt av kryptovalutaer er det samme. Det er mulig du hørte om Bitcoin først, men raskt etterpå har du kanskje lest og hørt om Ethereum, Solana, Ripple, og Shib, og andre kjente kryptovalutaer. Men, hvis du har fulgt industrien lenge har du muligens begynt å tenke på hva som er forskjellen mellom de forskjellige kryptovalutaene? Er de alle likestilte?

Den 23 mai godkjente SEC (Security and Exchange Commission) i USA en Ethereum Spot ETF. Det betyr at selskaper, investorer, og andre kan kjøpe og investere i Ethereum i USA veldig enkelt, veldig greit, og helt lovlig, samtidig som man er beskyttet av regler i USA. Tidligere i år, i januar, godtok SEC Bitcoin Spot ETF, som er akkurat det samme. Den store forskjellen er bare den at Bitcoin har kjempet i mange år for en tillatelse, mens Ethereum først har kommet på banen mye senere, og da den ble godkjent, kom det som en stor overraskelse på mange.

Det var interessant å se før Ethereum ETF-en ble godkjent at mange store kryptopersonligheter gikk ut og sa at den ikke burde bli godkjent. Hvorfor det? Er det ikke slik at alle i kryptoindustrien støtter hverandre og heier på hverandre? Det trodde jeg også lenge, men det er ikke helt sant!

bitcoin og ethereum

Hva er forskjellen mellom Bitcoin og Ethereum?

En stor personlig i kryptoverden er Jack Mallers, sjefen for Strike. Han sa noen dager før Ethereum ETF-en ble godkjent at Gary Gensler som er sjefen for SEC egentlig ikke vil ha slik ETF, men ettersom Wall Street ser at det er masser av penger i krypto (noe som ble klart bevist av suksessen til Bitcoin ETF-en), hadde han ikke noe annet valg enn å godta det hele. Og sannsynligvis vil dette følges av mange andre i framtiden, som en Solana ETF og lignende.

I den følgende videoen sier han for eksempel: «Well, I’m not a fan of any cryptocurrency besides Bitcoin.» Han forklarer det hele med at Bitcoin er originalen, Bitcoin er valutaen som kan fungere som en lagringsvaluta for hele verden. Med andre ord, Bitcoin er penger, Bitcoin er en valuta… det er helt klart og tydelig. Men, hvis du går til Ethereum er det noe helt annet. Hva er egentlig Ethereum? Er det en valuta? Eller er det et verktøym, eller en teknologi? Er det ment å brukes som noe man kan bygge applikasjoner på?

Bitcoin er ikke ment som noe man skal bruke til daglig, men en valuta som står sterkt og som kommer til å være tilgjengelig i år etter år. Hva som vil skje med resten av kryptovalutaene er usikkert. I en annen samtale mellom Anthony Pompliano og Jack Mallers forteller Jack at mange kjøper kryptovalutaer og bruker de på grunn av hype, men han ville aldri kjøpt en krypto bare fordi det er en krypto, når det finnes vanlige tjenester som ikke er kryptobasert som fungerer mye bedre.

Med andre ord, Bitcoin er den beste valutaen i verden… mens resten av Jack Mallers oppsummeres som «shitcoins».

Betyr det at alle andre kryptovaluaer er æsj og bæsj? Ikke i det hele tatt, men Jack Mallers er en Bitcoin-fanatiker, så selvfølgelig ser han det som han vil se. Men, samtidig er det verdt å tenke seg godt om før man kaster penger inn i alle mulige kryptovalutaer som ikke har noen verdens verdi eller teknologi eller nytte for seg.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar