med apple tv i utlandet

Verdt å vite når du bruker Apple TV i utlandet!

Apple TV er noe fler og fler nordmenn har og noe de som har liker veldig godt. Men, hva skjer hvis du tar med deg din Apple TV i utlandet? Noe du bør vite om på forhånd?

Apple TV fungerer selvfølgelig helt på samme måte i utlandet som hjemme i Norge, så det er bare å koble den til en TV med HDMI kabel og så er du i gang. Du trenger selvfølgelig også å koble den til en router som gir internett til den, enten via WiFi eller med nettverkskabel, men det er jo helt likt som hjemme i Norge. Men, det som kan være greit å være forberedt på når du skal bruke Apple TV i utlandet er følgende!

med apple tv i utlandet

Greit å vite om Apple TV i utlandet

Din Apple ID

På din Apple TV har du registrert minst en Apple ID. Denne er koblet til en adresse og en nasjon, og basert på denne får du tilgang til Apple Store. Er din Apple ID registrert i en annen nasjon vil du finne applikasjoner som passer til nasjonen du er i. Har du amerikansk Apple ID finner du applikasjoner som HBO Now, NBC, CBS og lignende, mens du med en norsk Apple ID finner applikasjoner som Viaplay, TV2 Sumo og lignende. NRK sin applikasjon er tilgjengelig i alle Apple Store land.

Er du på jakt etter applikasjoner som ikke finnes i nasjonen der din Apple ID er registrert kan du enkelt lage en ny Apple ID og registrere denne på din Apple TV i tillegg. Du kan ha fem forskjellige Apple ID-er registrert på din TV og kan så enkelt variere mellom disse.

Ikke alle applikasjoner virker over alt

Det er en ting at du ikke kan laste ned alle applikasjoner over alt, men det er kanskje minst like viktig at ikke alle applikasjoner virker over alt. For oss som kommer fra Norge merker vi dette svært raskt når vi reiser til utlandet og ønsker å se på NRK og TV2 Sumo i utlandet. Vi har kanskje applikasjonene installert på vår Apple TV, men vi får ikke sett på dem, etteresom sendingene kun er tilgjengelige i Norge. Åpner du Netflix applikasjonen din i Spania får du ikke opp norsk Netflix, men spansk Netflix. Synes du dette er triste greier? Les noen av artiklene nedenfor for videre tips.

Dette var noen få tanker rundt det å bruke Apple TV i utlandet som forhåpentligvis vet litt mer om hva du har i vente når du starter din Apple TV i en ny nasjon. Har du noen kommentarer, innspill eller andre bemerkninger, bare skriv en kommentar i feltet nedenfor!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar