Er Prime Video verdt pengene?

Savner du å ha en lokal Amazon butikk i Norge? Har du vurdert å kjøpe deg et Amazon Prime abonnement i USA? Men, hva er det mange kaller for Prime Video som du også kan kjøpe i Norge? Er Prime Video verdt pengene?

Det er viktig å forstå at det er forskjell mellom Amazon Prime (Video) i USA og Prime Video. Den største forskjellen er at Amazon Prime i USA ikke er tilgjengelig i Norge, mens Prime Video faktisk er tilgjengelig i Norge. Det er selvfølgelig mulig å få et Amazon Prime abonnement i USA (selvom man bor i Norge), men da må man bruke VPN og lignende, så det er litt mer problematisk allikevel.

Prime Video i Norge

Hva er Prime Video?

Prime Video er Amazon sin strømmetjeneste som de har gjort tilgjengelig i alle de nasjonene der det ikke finnes en faktisk Amazon butikk der man kan kjøpe seg et Amazon Prime abonnement. Med andre ord, Prime Video er ikke tilgjengelig i USA der man kan kjøpe seg et Amazon Prime abonnement til 12 Dollar i måneden, og det er ikke tilgjengelig i Tyskland der man kan kjøpe seg et Amazon Prime abonnement til 8 Euro i måneden. På samme måten kan man ikke kjøpe seg det i England eller andre steder der det finnes Amazon butikker.

Men, siden det ikke er noen Amazon butikk i Norge har Amazon gjort tjenesten Prime Video tilgjengelig. Dette er en strømmetjeneste for deg som ønsker å kunne strømme alt av Amazon originalinnhold. Det finnes også litt annet innhold på Prime Video, men det er minimalt, så hvis du kjøper deg et Prime Video abonnement må det være fordi du vil se på Amazon original innhold.

Mange kuler TV serier på Prime Video
Mange kuler TV serier på Prime Video

Innhold på Prime Video

Her kan du altså se alt av Amazon originalinnhold. Kanskje du ikke synes det høres så stas ut, men det er allikevel mange godbiter her. Nylig slapp de serien The Boys som handler om superhelter som er slemme og misbrukker sin makt. Hanna er navnet på en annen serie om en jente som blir trent opp i skogen gjennom sin barndom, for en dag å kjempe mot de som hadde slemme planer for henne under hennes barndom.

Jack Ryan er analysten som opplever mye action, og denne Amazon serien kjører på med samme intensitet og stil som Jack Ryan filmene.

Dette er bare noen eksempler på innholdet som du kan finne på Prime Video hvis du kjøper et abonnement.

Hvor mye koster Prime Video?

I utgangspunktet koster Prime Video 6 Euro i måneden, men siden de lanserte tjenesten har de kjørt en kampanje som handler om at du kun trenger å betale 3 Euro i måneden under de første seks månedene. Det er ikke spesielt mye, spesielt med tanke på alt originalinnholdet med høy kvalitet som du faktisk kan se på.

Hvis du derimot kommer til 6 måneders grensa og må betale 6 Euro i måneden er det en betydelig høyere sum, og ettersom det er litt begrenset med innhold kan det være at tiden da er inne for å kansellere abonnement. Om du har mange favoritter og du synes tjenesten er verdt 6 Euro i måneden er det bare å fortsette, men de første seks måneden vil nok gi deg en god pekepinn på hvorvidt Prime Video er verdt pengene eller ikke!

En ting som er kjipt med Prime Video er at applikasjonen ikke støtter Chromecast. Det er utrolig upraktisk, for det gjør det vanskeligere å se på enn med Netflix og andre strømmetjenester. Det finnes muligheter til å ordne dette (du kan for eksempel strømme fra Chrome nettleseren i Windows til din TV), men det kan ikke ordnes fra vanlig telefon. Det er dumt.

Hva synes du om Prime Video?

Har du brukt Prime Video? Synes du det er en fin tjeneste? Er du fornøyd? Jeg hadde vært kjempeglad for å høre dine kommentarer og tanker rundt tjenesten!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar