To filmer verdt å få med seg: Selma og War Room

Januar har for meg verdt en svært god måned så langt med tanke på filmer jeg har sett. Først så jeg Star Wars på kino, deretter så jeg på Big Hero 6 og nylig så jeg også på filmene Selma og War Room.

Star Wars 7 var jo en herlig film, men det er viktig å legge til at dette er en film som man ser på, nyter og så går man hjem og lever videre på samme måte som før. Big Hero 6 vant Oscar for beste animasjonsfilm i fjor og jeg likte faktisk filmen også svært godt, men igjen en film som du koser deg med, og så tenker du ikke noe særlig mer på den etterpå. Men så var det tid for å se filmen Selma. Det er andre boller!

Litt om Selma

Filmen Selma handler om Martin Luther King og hvordan han systematisk jobbet for å gi de svarte like rettigheter som de hvite i USA. Denne filmer handler spesielt om hvordan han jobbet og hva de gjorde i byen Selma, en by som var enormt viktig med sin store svarte befolkning, som allikevel var totalt undertrykt og uten virkelige rettigheter sammenlignet med de hvite.

Selma

Selma var en fantastisk film som jeg bare måtte se ferdig når jeg først hadde begynt. Det var en film som tidvis fikk frem tårer i øynene, samtidig som jeg ble utrolig imponert over måten David Oyelowo spilte rollen som Martin Luther King. Om den virkelige Martin Luther King var like dyktig som David Oyelowo til å tale skjønner jeg godt at folk hørte på ham. Filmen viste også kampene til Martin Luther King, den viste viktigheten av å være omringet av folk som støtter deg og backer opp om deg og hjelper deg, den viser en tro på Gud som ikke ligger på latsida eller som er gjemt i skapet og den viser den brutale virkelighet om hva folk faktisk måtte gå gjennom for at de svarte skulle få like rettigheter i USA.

Selma var ikke en film du glemmer etterpå, men en film som sitter i kroppen og som du ikke kan se uten å bli berørt! Denne filmen finnes på Amazon.com og du kan også se den på Netflix i Canada.

Litt om War Room

En film jeg har lest mye om og gledet meg veldig til var filmen War Room. Dette er en produksjon fra de samme karene som tidligere har laget Faith like Giants, Fireproof og Courageous. Nå kanskje du er litt skeptisk og synes det høres veldig kristent ut, og det er ingen hemmlighet at dette er en film som handler om tro på Jesus og ikke minst om kraften i det å be.

War Room

Om Selma rørte ved hjerterota på mange måter gjorde War Room akkurat det samme. En kompis så filmen før meg og han sa at han ønska seg en sånn tante eller bestemor eller lignende ala Clara Williams som blir spilt av Karen Abercrombie i filmen. Etter å ha sett filmen skjønte jeg godt hva han snakket om.

War Room er en film som handler om viktigheten av å be, viktigheten av å skjønne hvem fienden er og i denne filmen handler det da også om hvordan Gud er med på å hjelpe et ektepar som har store problemer i ekteskapet sitt. Og igjen, det er ikke ektefellen som er fienden en må kjempe mot, men djevelen er fienden og Gud er hjelperen!

Om du synes det høres litt ekstremt ut er det ikke noe å være redd for. Dette er en fantastisk flott film som ga meg hundre ganger mer enn Star Wars eller Big Hero 6 noen gang kan gjøre. Og samtidig var den utfordrende, for etter å ha sett filmen sitter du med en følelse av at det muligens er ting en bør forandre på i sitt eget liv!

War Room har nettopp vært på kino rundt i Norge og kommer vel snart på DVD eller lignende. Fram til det kan du for eksempel se den på Amazon.com som Instant Video. Mer informasjon om det å se på videoer på Amazon i Norge finner du i denne artikkelen.

Har du sett noen av filmene? Hva synes du? Skriv gjerne en kommentar for å dele dine meninger om filmene!

Legg inn en kommentar