Hjelp! Hvordan får jeg norsk IP adresse?

Skrevet av: | 4. mars 2014

Norsk IP adresseHer på Netthjelp.eu skriver vi fra tid til annen om VPN, online sikkerhet og da også om IP adresser. Og, et spørsmål mange sitter inne med når de er i utlandet er hvordan de kan få en norsk IP adresse, da dette er noe man trenger for å se NRK, TV2 Sumo, samt få tilgang til mange andre festligheter fra utlandet.

Det finnes selvfølgelig flere muligheter, men jeg må ærlig innrømme at min klare favorittløsning på dette problemet heter HideMyAss. Det er en VPN tjeneste som allerede har mange norske brukere, og av den grunn følger de også kontinuerlig med på produktet, slik at den skal ha høy kvalitet og gode hastigheter. Per dags dato har de over 1000 IP adresser tilgjengelige i Norge til sine brukere, så det fungerer veldig bra. Jeg bruker selv denne tjenesten ettersom jeg bor i utlandet, og her er noen av tingene jeg bruker HideMyAss til.

Norsk IP adresse med HideMyAss

 • Jeg bruker den til å se på NRK / TV2 Sumo fra utlandet.
 • Jeg bruker den når jeg hører på norsk Spotify konto i utlandet (som ikke er Premium konto).
 • Hvis det er programmer i Google Play Store som er begrenset til Norge, bruker jeg HideMyAss server i Norge for at jeg skal få tilgang til «norske apper» i Google Play.
 • Jeg bruker den når jeg bruker ukrypterte nettverk (åpne nettverk) for å sørge for at ingen snapper opp brukernavn, passord og lignende. En slik VPN tilkobling gir økt sikkerhet, også ved bruk av åpne nettverk.
 • I en tid brukte jeg dette for å se på norsk Viaplay konto, samt norsk Netflix konto fra utlandet. Har sluttet med det ettersom jeg så for lite på Netflix og Viaplay to å gidde å holde kontoene oppe, men det fungerte veldig bra så lenge jeg hadde Viaplay og Netflix konto.

Dette er de viktigste tingene jeg bruker HideMyAss til som er koblet til Norge. I tillegg bruker jeg den for å få IP adresser i andre nasjoner for å få med meg begivenheter som ellers kan være vanskelig å få med seg online.

Har du lyst til å prøve selv? Besøk HideMyAss sine websider og få deg norsk IP adresse på en, to, tre!

2 tanker om “Hjelp! Hvordan får jeg norsk IP adresse?

 1. Bjorn Maghiasen

  Hei, jeg bor også i utlandet men opplever at hastigheten reduseres fra ca 50 mbts helt ned til 5-8 når jeg bytter til Norge. Dermed faller hele tjenesten ut for meg fordi den ikke fungerer. Tips til hva jeg kan gjøre for å forbedre dette ? Noen med instillinger på min Mac ? (prøvd med både Chrome og Safari men like ille med begge)

  Reply
  1. Sigbjorn Post author

   Heisann,
   det er relativt vanlig at VPN tjenestser gjør at din Internett hastighet reduseres. Hvor mye varierer gjerne med tid på dagen og hvor mange andre brukere som er online samtidig, så du kan jo prøve på et annet tidspunkt også. Du må også legge det inn i beregningen at all din trafikk etter å ha koblet deg til en server i Norge nå faktisk sendes via en VPN tunnel til den serveren i Norge og derfra og ut på nettet, så det at din hastighet blir redusert er naturlig. Men, jo mindre den blir redusert, jo bedre er det!

   Reply

Legg inn en kommentar